Под Двореца на Путин край Геленджик минават тунели, проектирани за някой,

...
Под Двореца на Путин край Геленджик минават тунели, проектирани за някой,
Коментари Харесай

Дворецът на Путин - обновен с тунели за бягство

Под " Двореца на Путин " край Геленджик минават тунели,  " проектирани за някой, който желае да оцелее или да избяга ".

Така строителният инженер Тадеуш Габришевски разяснява чертежите на имението, които бяха показани от " Бизнес инсайдър ". Те са били качени на на проектантската компания " Метро-стайл " като пример за свършената им работа. Обектът там е избран като  " интернат ".

От чертежите се вижда, че с изключение на партерната част в парцела са проектирани и подземни етажи. Под земята има укрепени пространства и тунели. Асансьорът от постройката се спуска на дълбочина към 50 метра. В подземната част има вентилация, електричество, тръбопровод, канализация и информационни кабели.

Два обособени тунела, с ширина 6 метра и дължина 40 и 60 метра, са оградени с 40-сантиметров пласт бетон и съгласно специалистите могат да устоят на директно бомбено попадение. Горният тунел излиза на ската на пясъчна дюна, долният, по-дълъг - на брега на Черно море.

" В тези тунели всичко е подсигурено. Има система за гасене на пожар, вода, канализация. Те са проектирани за някой, който желае да оцелее или да избяга. Но това не е просто спешен излаз, това е цялостна спешна замяна на дворцовия комплекс ", обяснява Габришевски.

Информация за първокласното имение край Геленджик беше оповестена в следствието на екипа на Алексей Навални през януари 2021 година Смята се, че имението и дворецът са издигнати за съветския президент Владимир Путин.

Твърди се, че единствено строителството и реконструкцията на главната постройка - самия " замък " - са стрували 100 милиарда рубли. Филмът за " двореца " излезе няколко дни след ареста на опозиционера. 

След излизането на продукцията Путин съобщи, че " дворецът "  не му принадлежи и че в никакъв случай не го е посещавал. Няма директни доказателства, че Путин в действителност е живял или посещавал тази постройка, само че от документите излиза наяве, че близкият кръг на президента е обвързван с него. Приятел на президента, предприемачът Аркадий Ротенберг, се дефинира като притежател на постройката. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР